Remote open- en sluitbegeleiding

Op afstand mee laten kijken tijdens de opening/sluiting
Veilig openen en sluiten
De beveiliging van medewerkers tijdens het openen en sluiten van een winkel- of kantoorlocatie kan heel efficiënt plaatsvinden, dankzij remote open- en sluitbegeleiding. Door een videobewakingssysteem te koppelen aan een particuliere alarmcentrale (PAC) of eigen meldkamer, kijkt er een operator op afstand mee om te beoordelen op of de omgeving veilig is voor en tijdens de opening/sluiting van de locatie.

Nog efficiënter: activatie door geofencing

Remote open- en sluitbegeleiding betekent een enorme efficiencyslag voor bedrijven. De fysieke aanwezigheid van begeleiders is immers niet meer noodzakelijk bij openen en sluiten. Om het proces nóg efficiënter te maken, kunt u kiezen voor onze geofencing-oplossing. Hiermee wordt een groot deel van het open- en sluitproces geautomatiseerd en is telefonisch contact vrijwel niet nodig. Dat scheelt veel tijd en kosten en verhoogt de veiligheid. Het laagdrempelige systeem is bovendien voor meerdere vestigingen bruikbaar.

Zo werkt het

Veilig openen en sluiten
Zodra een geautoriseerde medewerker in de buurt van de vestiging is, verstuurt een app op zijn smartphone automatisch een bericht naar de PAC of eigen meldkamer. De operator ziet nu direct de live-beelden via het videobewakingssysteem en beoordeelt of de locatie veilig is. Het alarm wordt uitgeschakeld en de medewerker ontvangt bericht dat hij de locatie kan openen. Bij het sluiten is de werkwijze vergelijkbaar. Alle medewerkers verzamelen zich bij de uitgang en er wordt een bericht verstuurd naar de PAC of meldkamer om de sluitprocedure te activeren.

Ook voor persoonsbeveiliging

Onze geofencing-oplossing voor open- en sluitbegeleiding is ook in te zetten voor persoonsbeveiliging. Als er zich een dreigende situatie voordoet op de werkvloer, kan de medewerker via de app snel een alarmbericht versturen. De centrale en collega’s in de directe omgeving ontvangen de melding, zien waar de betreffende medewerker zich bevindt en kunnen zo nodig ondersteuning bieden of hulp inroepen.

Het begint met advies

Met remote open- en sluitbegeleiding investeert u in de veiligheid van uw medewerkers en bedrijfsmiddelen. Een advies van onze technisch adviseurs is hierbij waardevol. Wij vertellen u alles over het inpassen van remote open- en sluitbegeleiding in een geïntegreerde beveiligingsoplossing en over de samenwerking met onze particuliere alarmcentrale (PAC). Ook de optimale IT-security van uw systemen nemen we graag mee in ons advies. Maak kennis met onze partners op het gebied van videotechniek/open- en sluitbegeleiding.

Neem contact met ons op

Wilt u met ons van gedachten wisselen over de optimale beveiliging van uw werk- en leefomgeving? Neem vrijblijvend contact op via +31 (0)88 111 8 777 of stuur een e-mail naar info@zenithsecurity.nl. U bent ook van harte welkom in ons Experience Center in Vianen.