effectieve beveiliging

Radar biedt effectieve beveiliging voor grote (HIGH RISK)-TERREINEN

Voor de effectieve beveiliging van grote (high risk)-terreinen, zoals logistieke centra, warehouses, DC’s, overslagbedrijven en afvalverwerkers, maken wij steeds vaker gebruik van beveiligingsradars in combinatie met panoramische beveiligingscamera’s en outdoor geluidshoornspeakers. De drietrapsraket ‘detecteren, afschrikken en verifiëren’ blijkt zeer effectief en maakt bovendien kostenbesparingen tot wel 40% mogelijk.

RADAR BEVEILIGING

Logistieke centra, warehouses, DC’s en overslagbedrijven vormen een gewild doelwit voor inbrekers, insluipers en andere criminelen. Ook afvalwerkers hebben steeds vaker te maken met ongewild bezoek. Deze (high-risk) terreinen zijn niet eenvoudig te beveiligen vanwege de grote oppervlakte en de vaak afgelegen ligging. Op basis van onze jarenlange ervaring en dankzij de toepassing van innovatieve technologie, waaronder elektromagnetische beveiliging en radar beveiliging, zijn we toch in staat om de risico’s bij deze objecten te beheersen.

Elektromagnetische beveiliging

Een beproefde oplossing voor de beveiliging van omvangrijke (high-risk) terreinen bestaat uit het toepassen van beveiligingsradars, elektromagnetische beveiliging, outdoor geluidshoorns en panoramische camera’s. De strategische geplaatste beveiligingsradar detecteert dag en nacht en onder alle weersomstandigheden bewegingen op het buitenterrein. Met elektromagnetische golven wordt beweging gedetecteerd en de exacte positie van de indringer bepaald, inclusief de bewegingsrichting. Een beveiligingsradar is niet gevoelig voor bewegende schaduwen, lichtstralen, regendruppels of insecten en kleine dieren, zoals konijnen. Dit beperkt het aantal valse alarmen.

Last-minute misdaden voorkomen

Zodra de radar wordt geactiveerd, geneert deze een alarmmelding en activeert de panoramische beveiligingscamera. De outdoor netwerk geluidshoornspeaker die bij de camera wordt gemonteerd, kan automatisch een vooraf opgenomen bericht laten horen om de indringer af te schrikken. Uit ervaring blijkt dat deze methode er in veel gevallen voor zorgt dat indringers direct vertrekken en misdaden last-minute worden voorkomen.

Vroegtijdige detectie, feilloze verificatie

Voor deze situaties kunnen panoramische camera’s worden ingezet met een dekkingshoek van 180 graden, die een haarscherp beeld geven, dankzij 4 sensoren met 14 Megapixel resolutie. Door de radar beveiliging en elektromagnetische beveiliging te combineren met in de camera aanwezige intelligente videoanalyse-software, worden indringers vroegtijdig gedetecteerd en kan de dreiging feilloos visueel worden geverifieerd door bijvoorbeeld een meldkamer.

MEER WETEN?

De gecombineerde inzet van panoramische camerabeveiliging met radardetectie en geluidswaarschuwing is zeer effectief en maakt kostenbesparingen tot wel 40% mogelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Overig nieuws?

TAPA. Het beveiligen van warehouses en distributiecentra
TAPA. Het beveiligen van warehouses en distributiecentra

TAPA. Het beveiligen van warehouses en distributiecentraTAPA & ZenithDe Transported Asset Protection Association (TAPA) verschaft certificeringen aan organisaties die aan TAPA´s strenge veiligheidsnormen voldoen. Uiteraard werkt Zenith Security volledig volgens...

Lees meer
Efficiënte beveiliging en beheer vanuit de cloud met Acre Security
Efficiënte beveiliging en beheer vanuit de cloud met Acre Security

Eerder dit jaar ontvingen wij de Sales Award 2022 van Acre Security vanwege de uitstekende groei die we in 2022 en nog steeds doormaken met het door SmartSD vertegenwoordigde Acre Security. In Nederland zijn we zelfs de snelst groeiende integrator met Acre Security-producten. Ze sluiten dan ook heel goed aan bij ons klantenportfolio, waarin zich steeds meer logistieke centra en (grootwinkel)bedrijven bevinden met vestigingen in Nederland en vaak ook in andere EU-landen. Betrouwbare beveiliging en efficiënt beheer vanuit de cloud zijn hierbij belangrijke sleutelwoorden.

Lees meer
Transaction trackers en BI als effectief instrument tegen inkomstenderving
Transaction trackers en BI als effectief instrument tegen inkomstenderving

Voorraadtekorten en daarmee inkomstenderving zijn aan de orde van de dag in winkelbedrijven, magazijnen en e-commercecentra. Creatieve bedenksels van klanten en medewerkers, maar ook (tel)fouten) kunnen hieraan ten grondslag liggen. Allerlei – vaak onterechte – claims over onvolledige of niet correcte leveringen worden uit coulance gehonoreerd, omdat er geen sluitend bewijsmateriaal voorhanden is om het tegendeel te bewijzen. Met intelligente transaction trackers en Business Intelligence-software kunnen we dit probleem doelgericht oplossen.

Lees meer