Radar biedt effectieve beveiliging voor grote (HIGH RISK)-TERREINEN

Voor de effectieve beveiliging van grote (high risk)-terreinen, zoals logistieke centra, warehouses, DC’s, overslagbedrijven en afvalverwerkers, maken wij steeds vaker gebruik van beveiligingsradars in combinatie met panoramische beveiligingscamera’s en outdoor geluidshoornspeakers. De drietrapsraket ‘detecteren, afschrikken en verifiëren’ blijkt zeer effectief en maakt bovendien kostenbesparingen tot wel 40% mogelijk.

Gewild doelwit

Logistieke centra, warehouses, DC’s en overslagbedrijven vormen een gewild doelwit voor inbrekers, insluipers en andere criminelen. Ook afvalwerkers hebben steeds vaker te maken met ongewild bezoek. Deze (high-risk) terreinen zijn niet eenvoudig te beveiligen vanwege de grote oppervlakte en de vaak afgelegen ligging. Op basis van onze jarenlange ervaring en dankzij de toepassing van innovatieve technologie, zijn we toch in staat om de risico’s bij deze objecten te beheersen.

Beproefde oplossing

Een beproefde oplossing voor de beveiliging van omvangrijke (high-risk) terreinen bestaat uit het toepassen van beveiligingsradars, outdoor geluidshoorns en panoramische camera’s. De strategische geplaatste beveiligingsradar detecteert dag en nacht en onder alle weersomstandigheden bewegingen op het buitenterrein. Met elektromagnetische golven wordt beweging gedetecteerd en de exacte positie van de indringer bepaald, inclusief de bewegingsrichting. Een beveiligingsradar is niet gevoelig voor bewegende schaduwen, lichtstralen, regendruppels of insecten en kleine dieren, zoals konijnen. Dit beperkt het aantal valse alarmen.

Last-minute misdaden voorkomen

Zodra de radar wordt geactiveerd, geneert deze een alarmmelding en activeert de panoramische beveiligingscamera. De outdoor netwerk geluidshoornspeaker die bij de camera wordt gemonteerd, kan automatisch een vooraf opgenomen bericht laten horen om de indringer af te schrikken. Uit ervaring blijkt dat deze methode er in veel gevallen voor zorgt dat indringers direct vertrekken en misdaden last-minute worden voorkomen.

Vroegtijdige detectie, feilloze verificatie

Voor deze situaties kunnen panoramische worden ingezet met een dekkingshoek van 180O, die een haarscherp beeld geven, dankzij 4 sensoren met 14 Megapixel resolutie. Door de radardetectietechnologie te combineren met in de camera aanwezige intelligente videoanalyse-software, worden indringers vroegtijdig gedetecteerd en kan de dreiging feilloos visueel worden geverifieerd door bijvoorbeeld een meldkamer.

MEER WETEN?

De gecombineerde inzet van panoramische camerabeveiliging met radardetectie en geluidswaarschuwing is zeer effectief en maakt kostenbesparingen tot wel 40% mogelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.