Pre employment screening

Onderzoek naar mogelijke integriteitsrisico’s van potentiële medewerkers
pre employment screening

Waarom pre employment screening?

Het kan verstandig zijn om voorafonderzoek te doen naar de integriteitsrisico’s van potentiële medewerkers.Met pre employment screening onderzoeken wij belangrijke achtergrondinformatie, zoals identiteit, arbeidsverleden, voormalige zakenpartners, afgeronde
opleidingen etc. Met name voor vacatures met veel verantwoordelijkheid en/of toegang tot waardevolle bedrijfsinformatie, is pre-employment screening een waardevol en bewezen
hulpmiddel om risico’s te beperken.

Pre employment screening bij Zenith Security

Bij Zenith Security hebben we de expertise om een scala aan screeningmethoden te implementeren, variërend van identiteitsverificatie en criminele achtergrondcontroles tot referentiecontroles en professionele licentieverificatie. Ons ervaren team begrijpt de subtiele nuances en uitdagingen die gepaard gaan met pre-employment screening, en we passen onze aanpak aan op basis van de specifieke behoeften van uw organisatie en de aard van de functie.

pre employment screening

Betrouwbare en ethisch verantwoorde screening

Onze focus ligt niet alleen op het verzamelen van informatie, maar ook op het analyseren van de gegevens om u waardevolle inzichten te bieden. Met Zenith Security aan uw zijde kunt u erop vertrouwen dat we een grondige, betrouwbare en ethisch verantwoorde screening uitvoeren die uw organisatie helpt de beste beslissingen te nemen bij het aannemen van nieuw talent.

pre employment screening

Over Zenith security

Als security system integrator biedt Zenith Security met ruim 40 medewerkers een innovatieve kijk op geïntegreerde beveiligings­oplossingen. Daarnaast zijn wij u van dienst met bedrijfsrecherchediensten, advies en training. Op basis van ruim 20 jaar ervaring staan wij opdrachtgevers proactief terzijde met geïntegreerde beveiligingsoplossingen, die door onze eigen, goed getrainde en ervaren monteurs en experts worden geïnstalleerd en onderhouden.

pre employment screening
Wat wordt gecontroleerd bij screening?

Bij een screening van sollicitanten of werknemers worden verschillende aspecten zorgvuldig gecontroleerd om een uitgebreid beeld te krijgen van de persoon in kwestie. Wat een werkgever mag screenen, kan variëren afhankelijk van de wetten en voorschriften in een bepaald rechtsgebied, de aard van de functie en het beleid van de organisatie.

Waar wordt er naar gekeken bij een screening?

Bij een screening van sollicitanten of werknemers wordt er zorgvuldig gekeken naar verschillende aspecten om een volledig en nauwkeurig beeld te krijgen van de persoon in kwestie. Werkgevers richten zich op identiteitsverificatie om de juistheid van verstrekte persoonsgegevens vast te stellen. Ze onderzoeken ook de criminele achtergrond om eventuele eerdere veroordelingen of strafbare feiten te identificeren die van invloed kunnen zijn op de functie. Werkgeschiedenis wordt gecontroleerd om vorige werkervaring te verifiëren en vaardigheden te valideren.

Daarnaast wordt gekeken naar de opgegeven opleiding om de geldigheid van diploma’s en certificaten vast te stellen. Referentiecontroles worden uitgevoerd door contact op te nemen met aangegeven referenties om feedback te verzamelen over de persoon. Voor functies met professionele licenties of certificeringen wordt de geldigheid van deze documenten geverifieerd. Bij bepaalde posities die financiële verantwoordelijkheden met zich meebrengen, kan de financiële geschiedenis worden onderzocht, waaronder kredietwaardigheid.

Wat mag een werkgever screenen?

Een werkgever heeft vaak het recht en de verantwoordelijkheid om bepaalde aspecten van sollicitanten en werknemers te screenen om weloverwogen beslissingen te nemen en de veiligheid en integriteit van de organisatie te waarborgen. Wat een werkgever mag screenen, kan variëren afhankelijk van de wetten en voorschriften in een bepaald rechtsgebied, de aard van de functie en het beleid van de organisatie.

Wat gebeurt er tijdens een screening?

Een screening, ook wel bekend als achtergrondonderzoek of pre-employment screening, is een proces waarbij informatie wordt verzameld en geanalyseerd over een individu om een beeld te krijgen van hun geschiktheid, betrouwbaarheid en geschiedenis. Dit proces wordt vaak uitgevoerd door werkgevers, verhuurders, overheidsinstanties en andere organisaties om weloverwogen beslissingen te nemen over het aannemen van werknemers, het toewijzen van verantwoordelijkheden of het verlenen van bepaalde rechten.

Tijdens een screening kunnen verschillende soorten informatie worden geëvalueerd, afhankelijk van het doel en de vereisten van de organisatie.